Пловдивчанин има собствена верижна бойна машина и с нея участва в

...
Пловдивчанин има собствена верижна бойна машина и с нея участва в
Коментари Харесай

Пловдивчанин е единственият българин, който разполага с личен МТЛБ

Пловдивчанин има лична верижна бойна машина и с нея взе участие в избавителни интервенции.

Венелин Галев е може би единственият българин, който разполага в персоналния си автопарк и с МТЛБ – брониран превозвач, който поддържа и употребява за  избавяне на хора или евакуиране на закъсала техника, предава Българска национална телевизия.

МТЛБ тежи 9 тона, мощността на дизеловия му мотор е 240 к.с., а верижното му задвижване разрешава да тегли съвсем всичко - от трактори до тежка земеделска техника. С бронирания превозвач Венелин оказва помощ на хора в неволя. А една от най-сложните задания, които приема, са цялостните с вода оризища. Оттам често трябва да изкарва заседнали трактори.

За поддръжката на машината Венелин разчита на компанията, от която го е купил. Въпреки всички опити да записва верижната военна техника, той не е съумял да го направи.

" Щом един булдозер и един екскаватор може да се записват, за какво да не може и един МЛТБ ", пита пловдивчанинът.

" Машината има 6 скорости единствено напред. Километраж си има, вдигал съм към 70 км/ч. ", добавя той.

Поддръжката на МТЛБ-то е в пъти по-евтино от пътуването в самата машина, тъй като разходът на гориво е 100 литра на 100 километра. Ганев споделя, че това е допустима цена и няма никакво желание да го хвърли, бракува или продаде. Той желае да продължи да оказва помощ на хората, тъй като го прави на драго сърце.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР